Kakao, Kakao Yağı, Kakao Yağının Faydaları

Çikolatanın ham maddesi tropikal meyve kakao işgalci İspanyollar sayesinde tanıştığımız bir lezzettir. Tohumlarından çikolata yapılırken yağı ise vücut bakımı ve güzelliği için kullanılır.

Kozmetik ürün satan yerlerde bulabileceğiniz gibi aktarlarda da satılan kakao yağı daha çok bronzlaşmak için kullanılır. Fakat en güzel etkisi vücutta meydana gelen çatlakları ustalıkla kapaması, çatlak oluşmasını önlemesidir. Özellikle hamile bayanların kullanımı için idealdir. Kozmetik işlemden geçirilmemiş kakao yağıının kokusu hoş olmayabilir. Herhangi bir zararına henüz rastlanılmadığı gibi kakao yağının güneşin olumsuz etkilerinden koruduğu bilinmektedir. Hem güneş ışınlarına karşı koruyucu olması hem de bronzlaşırken dengeli ve hızlı etki yaratmasından dolayı sıkça kullanılır.

Kakao çikolata yendiğinde vücudun endorfin üretimini sağlar ve bu mutluluk hormonu olarak bilinen bir hormondur. Rahatlık ve dinlenme hissi verir. Yenerek tüketilmese bile tene sürüldüğünde de, daha az da olsa, benzer şekilde etkisi olur. Çikolata yendiğinde de kakao yağı sürünüp güneşlenildiğinde de bir süre sonra insanın kendine güveni artar. Kimyasal reaksiyona yol açmasa bile sadece çatlakların kapanması çok büyük bir mutluluk nedeni değil midir?

Kakao yağını ayrıca gençleşmesi, ferahlaması için tüm cildinize uygulayabilirsiniz. Cildiniz tarafından iyice emilsin, bir süre bekledikten sonra cildinizi suyla temizleyin. Bu da yaklaşık 1 saattir. Çikolataya alerjiniz var ise kakao yağından da uzak durun. Sonuçta kakaoya alerjiniz olma ihtimali yüksektir ve güzellik peşindeyken var olan güzelliğinizi ve sağlığınızı riske atmayın.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here