Balık Bilimi

Okudunuz mu?

Mantar Soslu Tortellini

Malzeme Listesi: 12 ad...

Çillerden Nasıl Kurtuluru...

Çil özellikle açık tenli,...

Anne Sütünden Sonra En İy...

Son dönemde adı sıkça geç...

Başakşehir Aile Sağlık Me...

İstanbul Başakşehir İlçes...
  • Gümüş Balığı . Marmara ve Karadeniz’de yaşar. En çok zargana tarafından avlanırlar. Plankton ve balık yumurtası yerler. Lüfer, palamut, uskumru, tirsi, kolyoz, levrek gibi balıkların çok sevdiği bir yiyecektir. Nisan ayı sonlarında üremek için Karadeniz’e göçerler.
  • Gün Balığı : Ege, Akdeniz ve Marmara’da yaşar. Kabuklular, yumuşakçalar, ve solucanlarla beslenir. Akdeniz’de Haziran – Temmuz, Ege ve Marmara’da Haziran – Ağustos ayları arasında ürer. Eti lezzetsiz olduğundan avlanmaz.
  • Hamsi : Plankton ve balık yavruları yiyerek beslenir. Uskumru, torik, kofana, orkinos, yunus, köpekbalığı gibi birçok balık onu yiyerek beslenir.
  • Hani Balığı : Sıcak ve ılıman sularda yaşar. Ortalama ömrü 20 yıldır. Kairides, küçük çağanoz ve kendinden küçük dip balıklarıyla beslenir.
  • Horozbina Balıkları : Türkiye sularında 18 türü yaşar. Yuvalarını sadece beslenmek için terk eder ve hemen geri dönerler. Ortalama ömrü 6-7 yıldır. Solucan ve küçük kabuklular ile beslenir. Eti yemnez, avlanmazlar.
  • Iskarmoz Balığı : Akdeniz ve Ege’de yaşarlar. Turna olarak da bilinir. Keskin dişli, etçil, gündün denizin karanlık diplerinde gece de sığ sularda avlanırlar.
  • Iskaroz : Ege, Akdeniz ve Marmara’da bulunur. Papağan balığı da denir. Yosun, kabuklular ve yumuşakçalarla beslenir. Temmuz – Ekim arası ürerler. Lezzeti de besin değeri de yoktur. Avlanmazlar.
  • İğneli Vatoz : Diğer adı Rinadır. Zehiri insan için öldürücü olabilir. 1,5 metre boyuna ulaşabilir. Deniz kurtları, kabuklular, küçük balıklar ve solucanlarla beslenir. Eti yemnez. Kazara oltanıza takılırsa misinayı kesin.
  • İskorpit : Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara’da bulunur. Ülkemizde 4 türü vardır. Karadeniz’de Haziran – Eylül, Ege’de Şubat – Aralık arasında ürerler. Dikenleri zehirlidir.
  • İstavrit : Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara’da bulunur. Ülkemizde hamsi ile birlikte en çok tüketilen balıktır. Nesli tükenmeye yakındır. Babalarımızın dedelerimizin beğenmeyerek denize geri attığı istavrit şuursuzca avlanarak yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmıştır. Plankton, çaça, hamsi, çamuka ve balık yavrularıyla beslenir.
  • İzmarit Balığı : Plankton, midye, balık yumurtası, yosun ve deniz kurduyla beslenir. Kurnaz ve hareketlidir. Kumlu, çamurlu, yosunlu yerlerde yaşar. Geri yüzme kabiliyeti vardır.
  • Kalkan Balığı : Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara’da bulunur. Köpekbalığı ve yunusların sevdiği bir besindir. Kendisi ise istavrit, kıraça, tekir ve aterina ile beslenir. Erkek 3 diişi ise 4-5 yaşında üremeye başlar. 1 Mayıs ile 30 Haziran ayı arasında ürer ve bu tariflerde avlanması yasaktır.
  • Karabaş Balığı : Akdeniz ve Ege’de bulunur. Çift olarak gezer. Küçük deniz kabuklularıyla beslenir. Mayıs – Temmuz arasında ürerler. Eti yenmez.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
- Advertisement -spot_img

Daha fazla oku

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

- Advertisement -spot_img

Son eklenen

Menyak Parfüm Kodları

En kaliteli muadil parfüm...

Aşırı Sıcak Havanın İnsan...

Eskilerin dediği gibi "Ay...

Evanjelizm ve Gezegene Et...

Burada bir inanç sorgulan...

Dünya Nüfusu ve Göçler

Ülkemizdeki yabancı sayıs...

Gözlerin Yorgun Görünmesi...

Göz çevrelerinin yorgun g...