Japonya 8,9 luk depremi başarıyla atlattı. Ancak depremin neden olduğu tsunamiyi atlatmakta başarılı olamadılar. Japonya he gün depremle sarsılan, tsunami tehlikesiyle yaşayan süper teknoloji ve yetişmiş disiplinli insanlarıyla dünyanın 1 numaralı ülkesi. Bu kadar donanımlı bir ülkenin değil de başka bir ülkenin başına aynı şey gelseydi ne olurdu? Bunu düşünen nükleer enerji santrali sahibi ülkeler derhal ne önlem alınabilir diye çalışmaya başladı. Japonyadaki felaketin bedelini tüm dünya çook uzun yıllar boyunca ödeyecek. Almanya, daha önce Yeşiller Partisinin zorlamasıyla üülkedeki 17 nükleer enerji santralini kapatma kararı almıştı zaten. Ancak enerji ihtiyacı ve 2008 de patlayan küresel ekonomik kriz nedeniyle bu kararı uygulamayı ertelemişti. Şu anda ise bu santrallerdeki çalışma durdurulmuş vaziyette. Küresel ekonomik kriz tamamen geçmediği halde Alman hükümetş bu kararı almıştır.

Sadece Almanya değil dünya üzerinde bulunan yaklaşık 400 santral için durum hemen hemen aynı. Ülkeler ya çalışmayı durduruyorlar ya da gnükleer enerji santrallerindeki güvenliği tekrar özden geçiriyorlar.

Şu anda dünya üzerinde tek bir ülke kutlamayla, kararlılıkla nükleer enerji santrali yapımına bütçe ayırıyor ve anlaşma imzalıyor. Türkiye ve Rusya Mersin Akkuyu nükleer enerji santrali için hem de Japonya felaketi sürerken anlaşma imzaladı. İnşaat Nisan ayında başlayacakmış.

Mersin Akkuyu bir doğa harikası. Bölge hakkında söylenecek fazla kelime yok. Dileyen fırsatı olursa gidip tarih boyunca medeniyetlere kucak açmış, pırıl pırıl yeri gezebilir. Ama giderken yanınızda bir Çernobil bulamazsanız Miyagi fotoğrafı götürün. Bergamadaki siyanürle altın arama hikayesini de atlamayın. Bergamanın altın madeni öncesini ve sonrasını da orada yaşayanlardan öğrenin. Sağ kalanlardan..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz